Media

„Pseudoștiință”. Verdict dur al psihologului Andrei Ion, profesor la Universitatea București, pentru volumul „Când corpul spune NU”, scris de medicul Gabor Mate

Pseudoștiință. Este verdictul dur al psihologului Andrei Ion, profesor la Universitatea din București, pentru medicul Gabor Mate și ideile din volumul „Când corpul spune NU” care a făcut furori în România. Citește mai mult.

STUDIUL #WORKWISE | PIATA MUNCII: TENDINTE SI SCENARII POSIBILE PENTRU 2030 | DEZVOLTAT DE PLUXEE SI FUTURESTATION, ANALIZAT DE IPSOS ROMANIA |

Pluxee Romania si HR Club te invita la cel de-al treilea eveniment din seria HR LivingRoom, dedicat profesionistilor in resurse umane.
Citește mai mult.

În fața ta cu Andrei Ion: Din păcate, Colegiul a avizat programe de terapie neaprobate științific”

Vezi videoclipul aici.

Când liderii dau sens schimbării și înțeleg nevoia de a vorbi

În primul rând, vom vizita câteva dintre convingerile populare despre leadership. Fiecare lider are un anumit stil propriu de leadership pe care nu și-l poate modifica prea ușor. Cu alte cuvinte, privim leadership-ul ca o trăsătură, ca pe o diferență individuală, nu ca pe un proces. Aceste abordări sunt însoțite de obicei de convingerea că există un anumit set de caracteristici dezirabile ale liderului și că aceștia ar trebui să aspire către manifestarea respectivelor caracteristici.
Citește mai mult.

Paharul de Prosseco de dimineaţă de la birou ori tapetul cu plaje tropicale? Ce fac companiile din România ca să îşi păstreze angajaţii

Un puzzle asamblat din elemente diferite, legate chimic prin puterea de atracţie, aceasta ar putea fi definiţia culturii organizaţionale. Însă, valoriile proprii şi comune, atitudinea, gândirea, convingerile şi regulile nescrise ale angajaţilor îi pot da de furcă şi celui mai priceput „employee experience specialist”, cea mai nouă funcţie creată de companii pentru o persoană însărcinată să păstreze bunăstarea în rândul angajaţilor.
Citește mai mult.

Problemele probei de interviu pentru concursul de directori de școli, în opinia lui Andrei Ion, doctor în psihologie organizațională și managerul regional al unei companii internaționale de recrutare

Cele mai mari probleme ale concursului național pentru angajarea directorilor de școli „cred că sunt legate de etapa de interviu”, spune Andrei Ion într-o analiză făcută pe metodologia și organizarea concursului, la solicitarea Edupedu.ro.
Citește mai mult.

Un psiholog organizațional, despre cum îți alegi cariera: „Dacă rezonezi cu profesia, butoiul cu resurse e mai mare”

Andrei Ion, profesor de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie din București, cu experiență internațională, explică, într-un interviu pentru Libertatea, de ce reușesc unii tineri să meargă, chiar și înainte de 25 de ani, pe un drum profesional care li se potrivește, în timp ce alții trec prin mai multe domenii până își găsesc locul.
Citește mai mult.

Cum schimbăm munca? – Andrei Ion

Acesta este podcastul lui George Buhnici. Un serial în care povestesc despre lucrurile care mă interesează, pasionează sau… enervează. Până când decidem despre ce va fi cel mai des, deocamdată vă povestesc cum a trecut primul în casa noastră pasivă sau ce am văzut interesant la CES 2019.
Vezi videoclipul aici.

Conferințele UB | Andrei Ion – Rolul erorilor în cunoașterea științifică

Despre rolul pe care erorile îl au în cunoașterea științifică, despre testele de inteligență și despre eroarea standard de măsurare, într-o conferință cu conf. univ. dr. Andrei Ion, cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele Educației Universitatea din București.
Citește mai mult.

Andrei Ion, managing partner, SHL Talent Assessments: „Principala provocare a fost să ramân motivat, să-mi formulez mereu alte obiective şi să reuşesc să extrag satisfacţie din realizările pe care le atingeam

„Am învăţat foarte mult din eroarea de a nu sta aproape de echipa mea. Principala provocare a fost să ramân motivat, să-mi formulez mereu alte obiective şi să reuşesc să extrag satisfacţie din realizările pe care le atingeam. Dat fiind că după atingerea fiecarui obiectiv tentaţia mea cea mai mare era să mă gândesc şi acum ce urmează, nu să stau şi să mă bucur de realizare.
Citește mai mult.

Andrei Ion, Managing Partner, SHL Talent Assessments la Gala 100 tineri manageri de top 2018

Vezi videoclipul aici.

Andrei Ion: „Avem şanse mai mari să obţinem răspunsuri corecte dacă analizăm rezultatele unor studii, în loc să căutăm răspunsuri în stomac sau în astrograme”

Performanţa la jobul anterior e un predictor foarte bun pentru ce va face persoana respectivă la următorul job. Interviul e cea mai bună metodă de selecţie. Liderii se nasc, nu devin. Generaţia Y e diferită. Oamenii pot fi împărţiţi în tipuri de personalitate. Testele de personalitate sunt suficiente pentru o selecţie corectă. Un manager bun face faţă în orice companie. Inteligenţa emoţională este totul sau nu contează deloc.
Citește mai mult.

7 argumente științifice care explică de ce majoritatea afirmațiilor despre Millennials nu sunt reale

În ultimii doi ani, media a fost plină de opinii despre generația „Millennials” sau „Generația Y”. Pe baza unor observații sau a unor experiențe personale intense, portretul Millennials s-a conturat în cea mai mare parte prin tușe groase și în absența unei baze științifice. În cele mai fericite situații, caracteristicile au fost extrase din chestionarea cantitativă a persoanelor din acest grup și surprind, de fapt, o parte din fațetele firești ale etapelor de viață.
Citește mai mult.

Andrei Ion, SHL Talent Assessment: Firmele care investesc mai mult în oameni au rezultate financiare cu 15% mai bune. Inteligenţa emoţională este irelevantă pentru performanţă

În ultimii doi ani, media a fost plină de opinii despre generația „Millennials” sau „Generația Y”. Pe baza unor observații sau a unor experiențe personale intense, portretul Millennials s-a conturat în cea mai mare parte prin tușe groase și în absența unei baze științifice. În cele mai fericite situații, caracteristicile au fost extrase din chestionarea cantitativă a persoanelor din acest grup și surprind, de fapt, o parte din fațetele firești ale etapelor de viață.
Citește mai mult.

Andrei Ion (SHL Romania): The four myths of Romanian talent

“Romanians are smart!”
Genes play a significant role in forming individual intelligence. The genetic differences between Romania and other countries in the region are practically none. On the contrary, Romanians perform worse at general intelligence tests than other nationalities like the Americans or British. There is no solid evidence to conclude that we have higher cognitive skills than other countries.
Citește mai mult.

Laboratul medical al HR-ului

Există o personalitate dezirabilă sau indezirabilă pentru un post? Ce rol joacă personalitatea angajaţilor în ecuaţia care are drept rezultat profitul firmei? Sunt întrebările la care răspunde Andrei Ion, directorul companiei de talent management care reprezintă în România organizaţia internaţională SHL Talent Measurement.
Citește mai mult.

Noi tactici în războiul pentru talente

Indiferent de ţară sau de industria în care activează, organizaţiile sunt implicate anual în ”războiul pentru talente”. Deşi „războiul” este acelaşi, strategia, tacticile şi instrumentele aplicate de HR evoluează. Pentru a putea oferi specialiştilor o imagine de ansamblu cu privire la aceste dezvoltări, SHL derulează anual studiul intitulat Global Assessment Trends.
Citește mai mult.

Cum estimăm utilitatea metodelor de selecţie?

Una dintre cele mai importante lecţii pe care specialiştii în resurse umane le învaţă în interacţiunea cu entităţile de business este cea a impactului, a rezultatelor cuantificabile. Fiecare companie utilizează metode de evaluare pentru a lua decizii de angajare. Dar cât de utile sunt acestea?
Citește mai mult.